Werkwijze

Neem contact op 06 - 44 13 91 65

Werkwijze

Aanmelden

Aanmelden kan door telefonisch of per mail contact op te nemen. Indien u het antwoordapparaat inspreekt, wordt u zo snel mogelijk teruggebeld. Dit kan ook in de avonduren zijn. Wanneer u wilt overleggen of behandeling binnen mijn praktijk passend is, kunt u uiteraard ook contact opnemen.

Voor het eerste gesprek is een verwijzing van de huisarts nodig, waarop uw gegevens vermeld staan en de reden van verwijzing. Ook dient u uw legitimatiebewijs mee te nemen, dit is wettelijk verplicht.

Intake

De intakefase varieert van één tot enkele gesprekken, afhankelijk van uw klachten en problematiek. In de intakefase gaan we samen uw klachten en uw hulpvraag in kaart brengen. Vervolgens stel ik, in overleg met u, een behandelplan op en zal bepaald worden welke vorm van behandeling voor u het meest geschikt is.

Behandeling

Nadat de intakefase is afgerond, zal de behandeling beginnen. Individuele gesprekken duren 45 minuten en zullen meestal wekelijks of eens per twee weken plaatsvinden.

De behandeling kan kort, middel of intensief van aard zijn, afhankelijk van uw klachten. Enkelvoudige klachten nemen gemiddeld zo’n 5-12 gesprekken in beslag. Meer complexe problematiek zal veelal meer tijd in beslag nemen.

Het annuleren van de afspraak

Wanneer u om welke reden dan ook verhinderd bent, verzoek ik u om dit uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de afspraak mij te laten weten. Dit kunt u doen door mij te bellen of te mailen.

Openingstijden praktijk

Het is zowel mogelijk om overdag (binnen kantooruren) of in de avonduren een afspraak te maken. De afspraken vinden plaats op de maandag of donderdag. Overige dagen eventueel in overleg.

Wachttijd

De wachttijd voor een eerste gesprek bedraagt op dit moment ongeveer zes weken. Deze wachttijd varieert. Het kan voorkomen dat er (tijdelijk) geen nieuwe cliënten worden aangenomen, hierover wordt u bij aanmelding geïnformeerd.

 

Top